Orangevinget (Venezuela) Amazon Papegøjer - Jose & Jagos Historie


Generelt om den Orangevinget Venezuela Amazon Papegøje !

Det skrives, at de bliver 31-33cm høje og skal veje lige omkring 340g. (Wiki). De beskrives som til tider en larmende papegøje-art, men det varierer åbenbart meget mellem køn, da vores han slet ikke "skriger" som hunnen gør.

De må gerne sidde og sove i solen hvis de vil det - nok ikke for længe ad gangen, de kan godt blive svimmel af det!
Om vinteren skal de have mindst 5 grader hele tiden!

De elsker og blive badet med en hånd-sprayer/blomster bestøver. Som med andre fugle arter er det selvfølgelig bedst at bade dem 2-3 gange om uge. 

Det skrives også, at de lever og trives bedst i par da de er meget selskabelige. De er en meget opmærksomheds krævende papegøje. Nu flere ude-af-buret-timer de får desto gladere bliver de. Og det er også godt at de har nogle pinde eller hylder højt oppe de kan lande på når de er ude!
 

Jago´s Historie - Livet som vi kender til !

Han kommer fra en "avler" der var noget sparsom om oplysninger om Jago, men det vides at han er født d. 27/12-2009 og vi fik ham d. 22/10-2011, dvs. 1 år og ca. 10 måneder!

Den tidligere ejer har tydeligvis haft lidt social tilgang til ham hele sit unge liv, men ikke super meget! Vi betegner Jago som en tam papegøje, da han sagtens vil lade os nusse ham og han opsøger selv os for opmærksomhed - i det rette humør, opsøger han selv ens hånd, om hånden så ligger på maven i lænestolen eller den kører med computermusen, skal Jago nok finde en måde at blive nusset af den hånd! 

Han er samtidig en overraskende stille type af sin art. Det skrives mange steder, at Venezuela Amazon-arten er en meget larmende art. På trods af det, har han aldrig skreget/skræppet højt. Når han kommunikere med os, er det i små lyde/udtryk. 
Selv når vores hun-papegøje, José, virkelig kommer op i de høje toner, svarer han aldrig tilbage i høje toner, altid i lave. Lydene/udtrykkene er ikke altid helt lave, men de er som regel korte, gerne gentagende lyde/udtryk!

Det skrives også mange steder på nettet, at denne papegøje-art er den sværeste art og lære at tale! Det passer godt med vores papegøjer. Med årene er Jago blevet meget mere snak-saglig nu mere han stoler på os (som tager sin tid at opbygge!), men selv efter det her halve år vi har haft ham, har det ikke lykkes os at lære ham ét ord endnu. 
Han reagere og svarer på mange forskellige ord og fløjt, men så meget kan han slet ikke efterligne endnu - så det tager bestemt sin tid!

Denne papegøje-art siges, at være en klog/intelligent papegøje. Hvor klog er Jago så? Ja - you tell me?! 
Vi synes at han er klog! Han er ikke bare en dum gøje, der sidder på pinden hele dagen. Til tider går han gerne på gulvet og evt. samler en uspist jordnød op - andre gange vil han bare gerne sidde i vindueskarmen og sole sig!

Jago er også en god tyv. Hvis vi ikke holder øje med lækkerier som en chips-skål på bordet eller noget velsmagende i glasset, er han der! Han gør sig ofte stor umage for at stjæle lækkerier rundt omkring - som at stå stille bag en mælkekarton i håbet om at vi ikke kan se ham. Hvis han tror vi ikke ser ham, forsøger han sig hurtigt igen i noget lækkert!José´s Historie - Den skrappe kælling !


José kommer fra en god fynsk avler, der havde styr på tingene! Han havde ikke gjort hende tam, de har fået masser af flyve-tid og godt helbred, men han socialiserede sig ikke rigtigt med hende. Derfor er hun stadig tilbageholdende overfor os.
Den tidligere ejer DNA-testet hende!

Hun boede i et stort bur sammen med 2 andre damer (samme art selvfølgelig!) og det har virkelig sat sit spor i hende. Hun er den skrappe madamme, der ikke finder sig i ret meget. Hun har det mere med at bide i/ud efter ting. 

I modsætningen til Jago, skriger hun meget højt til tider i lang tid. Nogle gange kan vi "overdøve" hende på en blid måde, andre gange lytter hun bare ikke og forsætter sine høje toner.
Det er igen ikke særlig unormalt for denne art af papegøjer. Arten beskrives nemlig oftest som en meget larmende papegøje-art, og det tør siges! Underligt nok har kun José været oppe i de toner - hun er generelt også mere "voldelig" overfor os. Det skyldes nok, at vi kun har haft hende i to måneders tid. Det tog trods alt også Jago lang tid at få tillid til os.

Hvor intelligent er hun? Jep - you tell me again!
Hun har et langt større temperament, så hun bider mere ud efter os når vi forsøger at kæle med hende, men det begynder at  blive meget bedre med tiden - så igen er det tilliden der skal opbygges!


De er nogle meget tillidsfulde papegøjer - de er længe om at danne bånd til deres ejer(e). Det skrives mange steder, at de danner rigtig dybe betydningsfulde bånd til deres ejer(e) med tiden, da de jo lever i rigtig mange år (ca. 45 i gennemsnit!). 
Med tiden kommer hun forhåbentlig også til at flyve hen til os og søge opmærksomhed ligesom Jago gør - vi tager det stille og roligt!

 
Panel title
Antal besøg: 61638

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,2982439994812sekunder