Anne Baaner - Forstrækning af hasemusklerne

Haseforstrækninger

En forstrækning er en skade i muskler eller sener, der skyldes et hårdt eller pludseligt træk.

Skader på muskler og sener af haserne kan inddeles i tre kategorier, og disse skader er benævnt: første, anden eller tredje grad forstrækninger.

En første grads forstrækning er den mindst alvorlige. Det er resultatet af nogle mindre udspændinger af muskler og sener, og er ledsaget af mild smerte, lidt hævelse og stivhed. Der er normalt meget lidt tab af funktion som følge af en første grads forstrækning.

En anden grads forstrækning er resultatet af både udspænding og nogle småspringninger i muskler og sener. Der er øget hævelse og smerter forbundet med en anden grads forstrækning, og en moderat tab af funktion.

En tredje grads forstrækning er den mest alvorlige af de tre. En tredje grads forstrækning er resultatet af voldsomt træk eller fiberskade på en eller flere muskler og sener. En tredje grads forstrkning vil resultere i massiv hævelse, svære smerter og instabilitet.

Anatomi

Haserne består af en muskelgruppe, som ligger på bagsiden af låret. Toppen af disse muskler er knyttet til den nederste del af bækkenet, og den nederste del af hasemusklerne er knyttet til underbenet lige under knæleddet. Det anatomiske navn for de tre muskler er semimembranosus, semitendinosus og biceps femoris.

4eee36e28ad5918122011.jpg

Årsagen til forstrækninger
Langt den mest almindelige årsag til forstræknings skader stammer fra en ubalance mellem styrken i quadriceps muskulaturen (placeret på forsiden af låret) og hase musklerne.

Quadriceps er en meget stor, stærk gruppe af muskler, der strækker knæet og medvirker til bøjning af  hoften. Disse muskler kan blive så stærke, at de overmander hasemuklerne, ved at sætte ind med en massiv spænding som ender med at lave en forstrækning i haserne. 

 Andre faktorer, der bidrager til forstrækningsskader er manglende fleksibilitet. Når haserne bliver udtrættede er de mere modtagelige for skader.

Forebyggelse forstrækning Skade
Den bedste forebyggelse omfatter et sammenhængende program af både stræk og styrke øvelser. Øget fleksibilitet med regelmæssige stræk af haserne, vil bidrage betydeligt til hasemusklernes evne til at modstå belastninger og skade. Derudover grundig opvarmning inden træning.

To effektive strækøvelser til hasemusklerne

4eee3bce816a418122011.jpg

Knæl ned på det ene knæ og stræk det andet benfrem med hælen på jorden. Hold ryggen ret. Sørg for at tæerne peger lige op. Ræk forsigtigt frem i retning af tæerne med den ene hånd. Brug din anden arm for balance. Hold strækket 20 til 30 sekunder og gentag 2 til 3 gange.

4eee3cb6b679518122011.jpg

Stå med den ene fod på en stol. Hold det løftede ben let bøjet, med tæerne på kanten af ​​stolen. Lad hælen synke ned. Hold ryggen ret og læn dig forsigtigt ind over det løftede ben. Hold strækket 20 til 30 sekunder og gentag 2 til 3 gange.

Forebyggelse

§  En generel opvarmning, efterfulgt af en aktivitet, der retter sig specifikt til den kommende aktivitet, vil medvirke til at reducere risikoen for forstræknings skade.

§  Reducer hyppigheden af, eller stop helt, alle aktiviteter, der forværrer forstrækningens symptomer.

§  Lad skaden hels fuldstændig inden sport og aktivitet genoptages.

§  Hvil mellem træningspas eller konkurrence giver kroppen tid til at hele de mindre skader, og være klar til næste aktivitet. 

 
Panel title

© 2018 annebaaner

Antal besøg: 165

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3357720375061sekunder