Anne Baaner - Symptomer

Albue

Lokale smerter på ydersiden af albuen. Ømme ved tryk. Smertende ved langvarigt ensformigt arbejde. Ømhed og lidt stive om morgenen ved lateral epicondylitis (tennisalbue)

Lokale smerter på indersiden af albuen. Ømme ved tryk. Smertende ved langvarigt ensformigt arbejde. Ømhed og lidt stive om morgenen ved medial epicondylitis (golfalbue)

Smerter i albueleddet som breder sig til under- eller overarm. Evt. smerter, følelsesløshed og prikken i fingre ved spændinger fra nakke/skuldre med afklemning af nerver.

Smerter lokalt på indersiden af albueleddet efter traume på ydersiden af albuen. Smerterne er tilstede umiddelbart efter slaget og hævelse kan forekomme ved læsion af mediale collaterale ligament. (forstuvelse af albuen med skade på indvendige ledbånd)

Kraftige smerter lokalt på knoglefremspringet på bagsiden af albuen efter hårdt slag eller fald på albuen ved olecranon fraktur (brud på overarmsknoglens endespids)

Kraftige smerter, hævelse og ømhed på inderste del af albueleddet, efter slag ved fald med armen strakt frem ved fraktur proximalt på radius(brud på underarmsknoglens øvre ende).

Balle

Smerter i ballen som breder sig op i lænden og/eller ned i benet kommer oftest fra lænd eller sacroilliacaled. Smerter der er lokaliseret i ballen og ned i benet kan enten komme fra lænden eller ballen, hvor ischiasnerven afklemmes.

Følges smerten af følelsesløshed på inderlårene og inkontinens, skal der hasteopereres.

Pludselig smerte som følge af direkte traume, med berøringsømhed og blå mærker ved mindre skader på ballemuskler eller omgivende væv.

Stærke smerter lokalt på sædeknude efter traume ved tuberositas ischiasfraktur. (Knoglebrud på sædeknuden)

Akillessene og hæl

Pludseligt opståede smerter:

Smerter i akillessenen ved en konkret hændelse med lokaliseret hævelse og ømhed når der trykkes på senen ved partial akilles ruptur (delvis overrivning af Akillessenen).

Smerter i akillessenen ved en konkret hændelse under aktivitet, efterfulgt af markant tab af ankelfunktion. Oftes høres der et smæld eller knæk , som følges af en skarp smerte'. Hævelse og ømhed ved berøring af senen kommer med det samme. Der ses en hulning på det smertefulde sted ved Total akilles ruptur (overrivning af akillessenen).

Smerter jævnt fordelt under hælen efter hård landing eller længere gåtur ved knuste fedtpuder under hælen.

Smerter jævnt fordelt under hælen efter hård landing ved blå mærker under hælen

Kraftige smerter som følge af traume. Smerterne øges når der støttes på hælen, og ved tryk på det berørte område ved calcaneus fraktur (brud på hælbenet) 
Panel title

© 2018 annebaaner

Antal besøg: 161

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,5986659526825sekunder