EUC NYT - På Skolen
Hverdagen som studievejleder.

RieSabrina@hotmail.com

Jytte Meyer elsker sit job, som studievejleder, på Kalundborg Handel- og teknisk gymnasium, og hun synes det er et meget inspirerende jobforetagende. "To dage er aldrig ens og skolens miljø er altid nyt og forfriskende", sådan lød udsagnet fra Jytte, da vi spurgte hende om det bedste ved jobbet. Hun glæder sig til at komme på arbejde hver dag, og har gjort det igennem de sidste 20 år.
Skolen har udviklet sig meget igennem de 20 år, hun har været lærer og studievejleder på skolen.

"Fraværsprocenten er et rigtig trist emne. Der er så mange elever som ikke kommer i skole, og det gør at fraværsprocenten er meget høj. Hvis elever har en for høj fraværsprocent, så skal vedkommende til en samtale med Jytte og skolens rektor. Først og fremmest bliver der taget stilling til, om eleven får lov til at fortsætte sit forløb på skolen, eller bliver smidt ud", lyder det fra Jytte. Fravær er som sagt et trist emne, og der bliver ikke altid taget stilling til fraværet, da skolen mister penge, hvis en elev ryger ud på grund af et "mellemhøjt" fravær.

På Kalundborg handels- og teknisk gymnasium, har Jytte Meyer forventninger til eleverne. Indlæring, respekt til lærer og elever og at eleverne er velforberedte og afleveringer bliver lavet, er nogle af de kriterier jeg har, men nu skal der jo også være plads til hygge, siger Jytte med et smil på læben.

4ebbde6b969b510112011.png

Billed af Jytte Meyer: taget at Rie Sabrina TrabMichael Augustinesen var på EUC Nordvestsjælland, og holde et foredrag om folkeskolen.

Michael fortalte om besparelser på folkeskolerne her i Kalundborg.  Han havde nogle gode ting at sige, og det var noget eleverne lyttede til.

4ebbe744a623b10112011.png

I Kalundborg er befolkningstallet omkring 50.000 mennesker. Kalundborg er en lille by, men dertil hører der også andre småbyer, så som Ubby og Jerslev. Der er 17 folkeskoler i Kalundborg og cirka 4.500 børn går i skolerne. Kalundborg er blandt de dårligste i hele Danmark.
Michael er fra konservative og han sidder i kommunalbestyrelsen. Næsten alle pengene går til lærerløn, da de skal have løn for at lære eleverne noget i skolen. Det koster kommunen mange penge, at have børn på en speciel skole, fordi man ”opretter” en ny skole.  Hvis man vil have sit barn på en friskole, så koster det cirka 1000 kr. om måneden at have sit barn gående der. Den samlede udgift til folkeskoler er 250.000.000 kr. Hvis børnene i Kalundborg ikke får en uddannelse, så kan der ikke komme medarbejder på de forskellige virksomheder, og der kan ikke komme nye virksomheder til Kalundborg. Så derfor er det vigtigt at børn får deres uddannelse med det samme, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet. Folk mener at det skal være sjovt at gå i skole, og at man kan opleve nogle forskellige ting. Men det er der bare ikke råd til mere, for folkeskolerne skal spare. Så derfor kan må ikke komme på tur mere, tage på studietur eller lejerskole. Det går udover børnene, men det er sådan det bliver. Michael foreslår at man kunne blande klasserne lidt, så der ikke var så mange lærer, så man kunne spare lidt på penge på det i stedet for det andet. Hvis man har råd til at få sit barn i friskole, skal man gøre det. For det er meget bedre end folkeskolen, da man tager sig mere af undervisningen og det er bedre for de små klasser, som skal lærer det hele i en fart.

Skrevet af: Rie Trab

 
Panel title

© 2018 eucnvs20

Antal besøg: 58

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,70407295227051sekunder