Obligatorisk - Uddannelsen

Der mange veje til erhvervet Grafisk Designer. Jeg har fx mulighed, for både at tage en HHX, STX og HTX. Jeg mener dog at en HHX eller HTX gymnasial uddannelse, vil passe bedre ind i dette job. Jeg vil alligevel fortælle om alle 3, for dernæst at konkludere hvad der er bedst.

 

HHX

 

Om uddannelsen

I handelsgymnasiet ligger vægten på virksomhedsøkonomiske, og samfundsmæssige fagområder i kombination med fremmedsprog. Hvilket ville passe rigtig godt til mig, da jeg er meget interesseret i økonomi, og selv finder mig udmærket til at kommunikere med omverdenen.

Undervisningen i HHX er på mange måder anderledes i forhold til folkeskolen. Der vil selvfølgelig være en del klasseundervisning, som sædvanligt. Hvilket forhåbentligt vil åbne op for mange sociale ting, og forbedre mine samarbejdskvaliteter yderligere.

 

Mine fag

 

En HHX uddannelse vil tage mig 3 år at gennemføre. Det første halve skoleår er et grundforløb, som er fælles for alle elever.

På trods af alle de nye fag, vil der stadig være mange fag, som jeg kender i forvejen. Det er bl.a. dansk, engelsk, matematik og samfundsfag.

Jeg skal også vælge en studieretning i afslutningen af grundforløbet, altså efter det første halve år. En studieretning består normalt af tre fag, der er samlet i en pakke. Idet jeg vælger min studieretning, er jeg med til at vægte mellem de fag, som jeg gerne vil tone min uddannelse med, fx afsætning, international økonomi, it eller et fremmedsprog.

Fagene på HHX findes på tre niveauer: A, B og C, hvor A er det højeste. Der er krav til, hvor mange fag jeg skal have i alt, og hvordan jeg kan sætte dem sammen. En samlet HHX består generelt af mellem 12 og 15 fag.

 

 

Obligatoriske fag

Fag

Niveau

Afsætning

Mindst B

Dansk

A

Engelsk

A

Erhvervsret

C

2. fremmedsprog begyndersprog* eller

2. fremmedsprog fortsættersprog**

A

Mindst B

International økonomi

Mindst B

Matematik

Mindst C

Samfundsfag

Mindst C

Samtidshistorie

B

Virksomhedsøkonomi

Mindst B

 

Jeg vil også få mulighed for, at vælge de følgende fag: Fransk, italiensk, russisk, spansk og tysk.

Mulige studieretningsfag på A-niveau er: afsætning, fransk begyndersprog, fransk fortsættersprog, international økonomi, it, italiensk, matematik, russisk, spansk, tysk begyndersprog, tysk fortsættersprog og virksomhedsøkonomi.

 

 

Mine mulige studieretningsfag på B-niveau er: filosofi, it, kulturforståelse, matematik og psykologi.

 

De eventuelle studieretningsfag på C-niveau vælges af skolen som fag fra de fælles valgfag eller som fag fra en anden gymnasial uddannelse. Du kan få mere at vide på skolen.

 

HTX

 

Om uddannelsen

Den gymnasiale uddannelse HTX har ikke den store forskel, fra HHX. Jeg skal igennem det samme forløb og den samme eksamen. Den eneste relevante forskel fra HHX er fagene. Gennem en HTX vil jeg finde mange flere naturvidenskabelige fag.

 

De obligatoriske fag er, følgende: Dansk A, Teknikfag A, Engelsk B, Fysik B, Kemi B, Matematik B, Teknologi B, Biologi C, Kommunikation/it C, Samfundsfag C og Teknologihistorie C.

 

STX

 

På en STX uddannelse, minder også meget om en HTX eller HHX uddannelse. Det er blot en gymnasial uddannelse, som ikke er så ensrettet. STX uddannelse er typisk at vælge, i tilfælde af man ikke ved, hvad ens fremtidige erhverv skal være.  De fag STX besidder, kommer fra de tre videnskabsområder: Humaniora, Naturvidenskab og Samfundsvidenskab.

 

Mulige studieretningsfag

 

A-niveau

B-niveau

C-niveau

Biologi

Billedkunst

Billedkunst

Bioteknologi (forsøgsfag)

Biologi

Biologi

Engelsk

Dramatik

Dramatik

Fransk begyndersprog

Filosofi

Græsk

Fransk fortsættersprog

Fysik

Kemi

Fysik

Idræt

Latin

Græsk

Kemi

Mediefag

Italiensk

Kulturforståelse

Musik

Kemi

Latin

Naturgeografi

Latin

Matematik

Naturvidenskabeligt fag**

Matematik

Mediefag

Kunstnerisk fag***

Musik

Musik

 

Russisk

Naturgeografi

 

Samfundsfag

Psykologi

 

Spansk

Religion

 

Tysk begyndersprog

Samfundsfag

 

Tysk fortsættersprog

Fortsættersprog*

 

 

 Konklusion omkring hvad der er bedst for lige præcis Grafisk Designer

Ud fra disse informationer, er jeg ikke i nogen som helst form for tvivl, omkring hvad der er bedst for erhvervet, Grafisk Designer. Mit valg bliver derfor HHX, da det indeholder en masse økonomi samt sprog. I modsætning til HTX, vil det ikke hjælpe mig på samme måde, da jeg ønsker at starte et firma, efter at have arbejdet i nogle år.

STX er simpelthen en alt for passiv vej for mig, da jeg allerede ved hvad jeg skal foretage mig i mit liv.

HTX er for meget teknologi, og for lidt økonomi. 


Videreuddannelsen

Efter jeg har bestået min eksamen på HHX, vil læse videre og bo i København. Jeg vil tage en designer uddannelse, på DANMARKS DESIGNSKOLE. Det er en 5-årig uddannelse, delt op i to dele. Den starter med et 3-årigt grundforløb på bachelorniveua. Hvorefter man skal på et 2-årigt overbygningsudannelses niveau.


Ved at tage designer uddannelsen, vil jeg få mulighed for at blive en professionel designer. Samt mulighed for at blive specialiseret, i forskellige designer områder, og finde ud af hvilket område der lige præcis er mit. Der er mange forskellige områder. Her er nogle af de mere relevante for mig, Digital interaktion, industriel design, produktion design og visuel kommunikation. Alle disse områder er dem jeg kunne tænke mig, at arbejde indenfor. Og jeg ser frem til at finde ud af, hvilken af disse, der lige præcis er mig.


Der er heldigvis ingen problemer angående optagelse på DANMARKS DESIGNSKOLE, da jeg blot vil udfylde dem efter min HHX uddannelse. Kravet er en STX/HHX/HTX uddannelse, samt optagelsesprøve og derefter skal man lave, en hjemme opgave (Download hjemmeopgaven 2009).

 
Panel title
Antal besøg: 3404

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,38151502609253sekunder