Reklamer - Medier

 

Øvelse:
Diskuter i grupper følgende spørgsmål inden du går i gang med at læse siden. 
Når du har læst hvad der står på siden, prøv så at besvar spørgsmålene igen.

Svarede du noget andet/nyt efter at have læst siden?

 

Hvad er medier?

Er medier noget nyt?

Hvad bruger du medier til? (giv eksempler)

 

Den bedste måde at lære om medier er igennem medier. Derfor vil denne del af hjemmesiden arbejde med hvad medier er, hvad de kan bruges til og hvordan man  arbejder med medier i undervisningen. Som tidligere nævnt skal i arbejde med mediet reklamer. 

På denne underside vil i lære om mediets udvikling gennem tiderne og hvordan vi bruger mediet i dag.

 

               images?q=tbn:ANd9GcRGG85EW7oBjQLTTWqHwVY5IsmpM9RLJh33lQ5zPcGZJZ5HWEvF

 

Medier omfatter aviser, bøger, blade, plakater, sms`er, musik, radio, telefonsamtaler, tegnefilm, reklamer, nyhedsprogrammer, computerspil, hjemmesider og mange andre. Fælles for alle medier er at de fortæller noget til nogen. Der er medier alle vegne og de er lavet så de henvender sig til alle aldersgrupper, men samtidig er de faktisk lavet så specielt at én forudbestemt gruppe vil bemærkemærke dem, frem for andre grupper. Alle medier bliver brugt til at sende et budskab til en modtager, som på forhånd er valgt.

 

  • Avisen fortæller os om nyheder.
  • Film fortæller os historier.
  • Reklamer fortæller os at vi skal købe nogle bestemte varer eller gøre noget bestemt.

 

Medier bruger skrift, lyd og billeder til at fortælle og sælge med. Avisen bruger tekst og billede. Radio bruger udelukkende lyd og musik (Samtalen/sangen der benyttes i radion er faktisk baseret på tekst). Tv benytter sig af levende billeder, lyd og lidt klargørende/informerende tekst.

 

Hvad er et multimedie så?

 

Ordet multi betyder flere. Et multimedie er et medie der udtrykker sig på flere måder af gangen. Det kan f.eks. være en lydbog; altså en tekst som både er skrevet med bogstaver og indtalt med ord, som lyd. 

 

              images?q=tbn:ANd9GcRxa-v4-oyBiKNAXVhwPzYmGADyxCqfZdhy_JBBYHWavns8tPX9CQbjJkmM

 

Der findes mange multimedier, computeren er et af de steder hvor der findes flest medier. En hjemmeside er faktisk et multimedie idet en hjemmeside benytter mange forskellige udtryksformer til at gøre opmærksom på sig selt. En hjemmeside kan f.eks. indeholde tekster, billeder og filmklip. Der kan også være lyd, tale og musik lagt ind på hjemmesiden.

 

Medierne udvikler sig hele tiden

 

Medierne udvikler sig hele tiden, og der kommer ofte nye udtryksformer til. Det er særligt udviklingen inden for computerteknologi der har indflydelse på mediernes udvikling. I takt med at computerne er blevet mindre, hurtigere og billigere har flere fået adgang til de mange forskellige medier computeren, og især internettet, lukker op for.

Det er blevet sådan at det at reklamere, dagen i dag, er meget mere end at sætte et skilt op foran sin butik. Man skal have en hjemmeside på internettet, sende en reklame i fjernsynet, have en side eller to i alle de store blade, betale for at få designet et unikt logo og meget, meget mere. 

 
 
*Reklamelogbog spørgsmål*
Du skal vælge et produkt du skal lave en reklame for
  • Hvad har du valgt?
  • Hvorfor har du valgt det?
  • Hvor kan man reklamere for produktet?
  • Hvilke medier kan benyttes til at reklamere for produktet?
 
Panel title

© 2018 heidihoej

Antal besøg: 163

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,27668595314026sekunder