by Kim Hviid - Forside
Velkommen 

Mit navn er Kim Hviid og jeg har oprettet den hjemmeside, så familie, venner, kollegaer og andre interesserede kan følge med i hvad jeg oplever her i det smukke Santa Barbara Californien. Jeg bor i Goleta, som er en slags forstad til Santa Barbara. Der bor omkring 125.000 indbyggere i de to byer tilsammen.   

Om mig

Jeg er 28 år og studerer til biløkonom på Business Academy Aarhus. Uddannelsen tager 2½ halv år at færdiggøre, og kan kort beskrives som en lederuddannelse med speciale i bilbranchen.
 
Til daglig er jeg ansat som biløkonom stud. hos Aunsbjerg.com. Her varetager jeg løbende forskellige opgaver og projekter i tæt samarbejde med mine kollegaer.  

4f24d1c01fef329012012.jpg
Arbejdspladsen

Indhold

På siden vil du i første omgang kunne finde billeder med tekst hver gang jeg har har lidt nyt at fortælle og vise for omverdenen. Hjemmesiden vil blive opdateret en gang hver 14. dag.

1. update: 18/01-2012 

Jeg ankom i går aftes lokaltid kl. 20.00, hvor jeg blev hentet af min udlejer, som er en pensioneret college underviser fra Santa Barbara City College. Efter en lang rejse på 21 timer er det godt endelig at komme på plads. 

Min Lejlighed på ca. 30 m2. som er tilknyttet min udlejers bolig er fuld møbleret. Den er med eget bad/toilet, samt et lille køkken. (billeder kommer senere)   

Min udlejer Anita har en ven, som i weekenden vil give mig en rundvisning af Goleta og Santa Barbara, så jeg kan danne mig et mindre overblik af byen og området.  

Herudover skal jeg undersøge transportmuligheder til og fra arbejde. Jeg begynder i morgen hos Santa Barbara Volkswagen. 

Vejret 

Her er i dag solklart og omkring 18-20 grader. smiley.gif      

på gensyn.  

4f2dfcc7affc505022012.jpg
Montecito

2. Update: 28/01-2012 

Så blev det tid til anden update på mit ophold I Santa Barbara Californien. 
Jeg har nu officielt overstået den første arbejdsuge og afholdt første præsentation af mine ideer til min chef og indehaver Kevin. 
Det gik over alt forventning. Han tog godt imod mine forslag om hvordan vi kunne forbedre markedsføringen på hjemmesiden og de sociale medier m.m.  

Alle på arbejdspladsen virker vældig flinke og har taget godt imod mig. 
Jeg møder hver dag fra 9-17.30, og har så fri i weekenderne til at udfordre Californien.  

Bonus Info: 

Min arbejdsplads opnåede i 2011 en placering som den 3. bedste inden for kundetilfredshed (CSI) målt på samtlige 600 VW forhandlere i USA!  

Hvad har jeg så oplevet? 

Sidste weekend var jeg så heldig at få en rundvisning af området omkring Santa Barbara. Her kom jeg forbi Oprahs Mansion som ligger ved Santa Barbara og koster små. 750.000.000 mio. kroner.! Det er dog kun det 3. dyreste i området! Området omkring Santa Barbara huser mange Hollywood kendisser som: Kevin Costner, Madonna, Ben Affleck og Michael Douglas.       

Torsdag var tog jeg en smut til Downtown Los Angeles for at bytte en ny bil. Her kørte vi på Pacific Coast Highway One (PCH 1) som er en kendt kyststrækning langs vandet smiley.gif Her var de i gang med to Hollywood filmoptagelser. Fik også fornøjelsen af at passere Madonnas sommerhus i Santa Monica.  

Igår aftes var jeg med min udlejer på en typisk Amerikansk bar og høre Blues. Her mødte folk op og jammede med hinanden. Det var en af de fedeste oplevelser indtil videre! 

Hvad skal der ske?

I morgen går turen til dansker kolonien "Solvang" som er beliggende et stykke oppe i bjergene en halv time herfra. Sidst på dagen skal jeg ud at se på en Scooter, som jeg forhåbentlig får købt. 

Jeg håber i vil nyde billederne der er taget med mit nye Canon 550D Spejlrefleks kamera smiley.gif   

Vejret: 

23-25 grader og sol! 

På gensyn.

4f2decd5c1b6205022012.jpg   
Isla La Vista

3. Update 05/02-2012

Så blev det tid til den tredje update på mit ophold i Santa Barbara. 
Anden arbejdsuge er overstået og det første projekt er afsluttet. Indtil videre har jeg beskæftiget mig med Markedsføring på de sociale medier med fokus på Facebook og LinkedIn. Det går stadig fremad og min Chef Kevin og jeg supplerer hinanden godt. 

Sidste weekend var jeg i den "danske koloni" Solvang som ligger omkring 50 km fra Santa Barbara. Som det ses på billederne mindede det ikke rigtig om Danmark, men det var nu sjovt at se alle de danske vejnavne med mere. Det var nu tydeligt at byen drives af 4. generation.  

Jeg har nu efter stort besvær fået anskaffet mig en Scooter. 5. gang viste sig at være lykkens gang efter at have stiftet bekendskab med flere farverige sælgere ;-) 

Det endte med at blive en 150cc Scooter til 800$ og blot 3 år gammel. Det er lovligt at have en pasagere med og den kan køre 90 km´t på en god dag. Jeg var så heldig i dag at se det lokale Baseball, som dog endte med at tabe. 

Hvad skal der ske:

I morgen skal jeg ud og spille fodboldkamp med nogle lokale og se om formen stadig er ok. 
Næste weekend skal jeg ud til en Ø ved navn Santa Cruz. Der er tre Ø'er beliggende ud fra Santa Barbara hvor Santa Cruz er den største. Det skulle være muligt at se delfiner på vej derud fra kanten af båden. 

Jeg håber i vil nyde de nye billeder. (Jeg har nu været på et intro kursus med det nye kamera) smiley.gif 

Vejret:

18-25 grader og sol.  

4f39d74e8450414022012.jpg
Joe's Diner - downtown Santa Barbara
 
4. Update 14-02-2012

Så blev det tid til den 4. update.
 
Efter en fin arbejdsuge fik jeg præsenteret mine nye forslag omhandlende forandringer/forbedringer til vores hjemmeside. Opgaven bestod bl.a. i at forbedre kendskabet omkring firmaet og dens historik, samt koble de sociale medier til vores hjemmeside m.m. Derudover arbejder jeg på at tydeligøre vores online engagement fysisk i butikken. 
Jeg fremlagde mine forslag for indehaveren Kevin, og han tog rigtig positivt imod forslagene, som jeg nu er ved at implementere. 

Ugens oplevelse i weekenden var en tur til den største af tre Ø'er Santa Cruz beliggende ud for Santa Barbara's kyst. Turen blev dog lidt af en fuser, da de 4-6 meter høje bølger var mere end hvad jeg kunne holde til. Jeg måtte en tur ud og snakke i den store telefon det meste af turen derover, mens jeg på hjemturen på forunderligvis formåede at bevare frokosten indenbords. Selve Ø'en var smuk, fredelig og havde et rigt dyreliv. 

Lige overfor min adresse her i Santa Barbara ligger der en fodboldbane hvor tilfældige folk mødes for at spille fodbold et par timer hver søndag. Jeg besluttede mig derfor at møde op for at prøve det af, selvom jeg ikke har spillet rigtigt det sidste års tid. Niveauet viste sig dog hurtigt at være overkommeligt, hvor det teknisk og ikke mindst taktisk var noget under hvad jeg har været vant til. Det var nu alligevel en god omgang motion, og sjovt at opleve så mange forskellige personligheder samlet til en omgang bold. Vi endte desuden med at vinde 8-5 og ja et par mål og oplæg blev det til, og det fortæller vel mest af alt om niveauet... smiley.gif

Idag havde jeg frokost på en rigtig amerikansk "diner" kaldet Joe's. Maden var god, og til min store overraskelse fyldte salaten mere end pomfritterne. 

Hvad skal der ske?   

Indtil videre har jeg ikke de store planer for næste weekend. Jeg tager måske hul på min hovedopgave en af dagene.     

Vejret:

Vejret har den seneste uge været ret svingende, men stadig med ret meget sol, dog lavere temperature end sidste uge. Idag var den koldeste dag indtil videre med blot 15 grader. 

17-22 grader.

På gensyn og husk at se de 16 nye billeder. De begynder fra billede 1.  

4f5836aa52dac08032012.jpg
Pacific Coast Highway 1. (PCH 1) 

5. Update 8/3-2012 

Så blev det endelig tid til 5. update på hjemmesiden! 

På arbejdet har det været en stille periode da min chef har haft nogle familiære forhindringer at tage sig af. Dette har betydet at jeg ikke rigtig har kunne komme videre med flere af mine opgaver, da min chef og indehaver ikke har kunne godkende dem. Den seneste uge er det dog gået fremad og vi er kommer videre nu. 

Ellers har jeg i denne uge fået fri, da jeg med stor glæde har besøg af min kæreste hjemmefra. Jeg lejede en Ford Mustang convertible de første 4 dage hun var her og efter en god nats søvn, i hvert fald for mig, kørte vi dagen efter nord på. 
Nærmere bestemt "Big Sur" som er 250 km fra Santa Barbara. Big Sur er en smuk strækning på små 100 km op langs kysten tæt på vand, skov og bjerge. 
Den første nat overnattede vi på Motel lige ud til vandet, hvor der næsten dagligt ses hvaler passere forbi. ( det oplevede vi desværre ikke)
Dagen efter besluttede vi os for at overnatte i telt inde i skoven ud til en flod. Det var en rigtig kold omgang, men alligevel hyggeligt med bål næste morgen. 
Da vi begge holder af naturen skulle vi naturligvis ud at vandre i bjergene. Turen blev dog lidt længere og hårdere end hvad vi havde regnet med. Da vi først kom et stykke op var noget af ruten lukket pga. dårlige forhold, men min stædighed ville det anderledes og 3 hårde timer efter uden ret meget vand, havde vi besteget et højt bjerg og nede igen i menneskelige temperature. smiley.gif  

De seneste par dage har jeg vist hende området omkring Santa Barbara og min arbejdsplads. 

Hvad skal der ske?

I weekenden tager vi til Los Angeles for at opleve virvaret dernede inden hun tager hjem igen.   
Ellers tager jeg frisk udhvilet hul på en ny uge på arbejdet hvor jeg begynder hvor jeg slap. 

Vejret:

Vejret herovre har været rigtigt svingene dog med sol 5-6 gange om ugen. temperatur mellem 16-28 grader. Om natten kan det få gange blive ned til frysepunktet. 

Nyd de 15 nye billeder... 
4f584960608c408032012.jpg
Lower Big Sur...

6. Update 23-3-2012

Så blev det tid til den sjette update fra Santa Barbara. 

Den seneste tid, hvis man da lige ser bort fra de sidste par dage, har jeg haft rigeligt at se til på arbejdet. Den blev 19.30 et par dage i sidste uge før jeg var hjemme fra arbejde, men det er nu rart at have lidt at se til. Mine ændringer på vores hjemmeside er nu tæt på at blive en realitet, og vil højst sandsynligt være klar først i næste uge. Ellers har den seneste tid gået med lidt små opgaver, hvor jeg har re-designet venteområdet, udstilling, VW Priser/Awards og Drivergear. Hensigten var at skabe mere rum og tydeligøre hvad vi er gode til!  
 
4f6d44bc4364724032012.jpg 
Venteområde med historiske biler..

Jeg har den seneste tid ikke oplevet det store, dels fordi jeg er begyndt på min hovedopgave og praktikrapport, men også fordi vejret ikke har været ret godt. Faktisk har vejret slet ikke været hvad det plejer at være på denne tid af året hvor det normalt er mellem 20-27 grader, ja faktisk den tid hvor man normalt oplever det bedste vejr på året. I sidste uge var der 5 dage i træk overskyet og 3 dage med regn, og typisk mellem 12-16 graders varme. 
I aften besluttede jeg mig efter en ok lang arbejdsdag for at slappe af med en god actionfilm i tv'et. Afslapningen fik dog hurtigt en ende, da filmen blev afbrudt hver 10. minut med 5 minutters reklame. Det var mere end hvad min tålmodighed kunne klare og jeg brugte derfor de 10-12 reklame pauser til at opdatere min side! 

Hvad skal der ske? 

Tro det eller ej, men denne weekend sker der heller ikke så meget, da jeg forhåbentlig kommer lidt videre med min hovedopgave. Jeg passer desuden huset for tiden, da min udlejer er på familiebesøg i San Francisco. 

Næste weekend skal min udlejers Villa bruges til at optage dele af en film. Hendes Svigersøn er instruktør (vist ikke Hollywood smiley.gif og mener åbenbart huset egner sig ret godt til en scene. Jeg ved ikke om jeg er hjemme til at opleve det, selvom det kunne være lidt sjovt at opleve. 

Vejret: 

Sidste uges vejr behøver jeg ikke kommentere yderligere på. Hvis der lige ses bort fra idag, har det de seneste dage været fint. Omkring 20 grader og en del sol. 

Nyd de mange nye billeder og husk at læse teksten nedenunder! 

4f6d5467daad824032012.jpg  
Udstilling nye biler....

7. Update 10/4-2012 

Så blev det tid til den 7. og sidste update på mit praktikophold i Californien

4f83bb76cb8e410042012.jpg
 

Sidste weekend bød på en fed tur til San Francisco, hvor oplevelserne var mange taget i betragtning vi kun var der fra fredag til søndag. Der var lovet regn det meste af tiden, men vejrguderne var med os og vi blev modtaget med sol og 25 graders varme. 
San Francisco er beliggende 550 km nord for Santa Barbara og der er små 900.000 indbyggere. En Kammerat fra Studiet der er i praktik omkring Las Vegas kom forbi torsdag, og vi kørte nordpå næste morgen. 
I San Francisco overnattede vi den ene dag på et "Hippie Hostel", hvilket var udmærket, selvom den kvindelige receptionist godt lige kunne have barberet sin hage, og den anden nat på motel.  

Selve turen op til San Francisco var smuk, men jeg må indrømme at selve byen var ubeskrivelig og en særdeles positiv overraskelse. Byen i sig selv er svær at sammenligne med andre fede storbyer, da den bare er sig selv. Alt er samlet inden for en rækkevidde, hvor det meste kan opleves på gå ben. De charmerende lejligheder, stejle bakker, snoede veje, den flotte natur, atypiske barer/Cafe'er, og sporvogne er bare lidt af hvad San Francisco byder på. 
Den største oplevelse var dog turen til den berømte fængsels Ø Alcatraz! 

Den sidste tid på arbejdet skal gå med at færdiggøre de påbegyndte projekter. Hjemmesiden er ved at være som jeg gerne vil have den og tøj til de ansatte er på vej. Selve butikken begynder os at ligne noget efter jeg har fået flyttet godt grundigt om. Jeg arbejder lige nu på at blive færdig med at lave en disposition til vores præsentations video om virksomheden. Ellers har jeg i går afleveret Praktikrapport og idag begyndt at arbejde videre på Hovedopgaven, som har stået fysisk lidt på standby, men ikke mentalt!  

Et par af gutterne fra arbejdet hev mig med i byen denne lørdag, der bød på lounge plads øverst i klubben og rigtig mange billige cocktails, da vi servicere den ene bartender og en af udsmiderne med gratis service på deres Golf 6 GTi'er..... Søndag blev herefter tilbragt med 4 liter vand og en håndfuld hovedpinepiller! ;-)   

Det er har været en oplevelse jeg sent vil glemme, hvor jeg har fået et indblik i amerikanernes kultur, der på mange måder ligner vores og så alligevel ikke. Det har været en sund udfordring selvom om nogle af aftenerne har været lange og savnet til familie, kæreste og venner har været store. Turen i sin helhed har uden tvivl udviklet mig som menneske. 

Hvad Kommer jeg til at savne vs. ikke til at savne?  

Savne: 

- Vejret, kollegaer/venner, naturen, Mexicanske mad, Basket Ball i tv'et hver aften, min scooter, snøft... 

Ikke savne: 

- Reklamer hver 5. minut, Den sørgelige erstatning for rugbrød, de dyre levevilkår.   

Vejret: 

Sol den seneste uge med temperature mellem 22-27 grader. Fra imorgen skulle det dog blive køligere med regn onsdag... 

Tak fordi i har vist stor interesse for hjemmesiden, hvor antallet af besøgende snart runder 700 click. Jeg har hjemrejse om en uge.  

Nyd de 25 nye billeder... smiley.gif 

På Gensyn. 

4f83c9dbaef1710042012.jpg    

Her spiste vi med stor succes inden turen gik hjemad.. 
 
Panel title

© 2018 kimhviid

Antal besøg: 1474

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,67402601242065sekunder