Madariaga - Retorikforløb for 9. klasse
Med henblik på at styrke elevernes kompetencer indenfor argumentation har jeg udformet og praktiseret et retorikforløb for danskundervisningen i 9. klasse, som lægger særlig vægt på


1) at øve eleverne i at analysere sproglige og kommunikative træk, som bruges i en række faktiske, mundtlige og skriftlige tekster til at overbevise et givent publikum med


2) at gøre eleverne i stand til at fremlægge og producere overbevisende og mundtlige tekster for hinanden

I PowerPoint præsentationen er en række konkrete ideer, opgaver (med links) og danskfaglige termer beskrevet som dele af et samlet retorikforløb.

Retorikforløb

Jeg har til retorikforløbet ladet mig inspirere af Helle Borups bog "Ud med sproget: Grundbog i retorik for gymnasiet og HF" og Søren Maarbjergs bog "Skriv godt - skriv i genrer", hvoraf jeg har brugt flere danskfaglige begreber og ideer, som jeg har tilpasset til et lidt lettere niveau i form af 9. klasse i folkeskolepraksis.
I PowerPointpræsentationen henviser jeg også til bogen "Dit Samfund - samfundsfag i 9. klasse" af Ole H. Jensen, hvori der er opstillet synspunkter, som eleverne kan vælge at tale for eller imod.

God fornøjelse.
 
Panel title

© 2018 madariaga

Antal besøg: 3313

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35385203361511sekunder