Den strukturerede hverdag - Billedkommunikation

Det fotografiske billede adskiller sig fra et maleri ved, at det er virkelighedsbundet og dermed ligner den verden vi lever i. Det er her piktogrammer udspringer fra og giver en enestående mulighed for kommunikation og stabilitet for mennesker med autisme. Da mennesker med autisme oftest er drevet af impulsstyring, er piktogrammer dermed en god løsning at benytte sig af. Ved at mennesker med autisme kan holde fokus på et enkelt billede af gangen, som viser én ting af gangen, styrker det strukturen i hverdagen og gør det muligt at gennemføre mange forskellige gøremål på en dag.

Billedkommunikation og reception handler i dag ikke om at gøre enten billedet eller beskueren til objekt. Man er nødt til både at inddrage billedet og beskueren af det, for at kunne forstå, hvilke betydninger der opstår i netop de to parter.

Billedet udgør den betydningsstrukturerede ramme for enhver læsning. Det er billedets signaler og impulser, der på en særlig måde aktiverer tanker, sanser og følelser, som i øvrigt altid er i aktivitet, men som får en bestemt drejning idet billedet sætter en forskel.

Ligegyldig hvilket billede man kigger på, vil der altid opstå et møde mellem billede og modtager. I mødet mellem billedet og modtageren skabes en tredje tekst, en tekst som opstår på grund af præcis de signaler, billedet udsender, og som mødes med præcis den person, beskueren er. Det er i dette møde at fortællingen skabes!

De signaler som billedet udsender og den historie billedet fortæller, kan vi kun forstå ved at forholde os til billedets æstetik. Det er det æstetiske formsprog der er grundlag for at billedet kan fortælle sin historie eller sit mål netop som billede.

 

                     

 

 
Panel title

© 2018 piktogrammer

Antal besøg: 243

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,67886900901794sekunder
Billeder til fri afbenyttelse
Inspiration til institutioner. Billeder til fri afbenyttelse