Den strukturerede hverdag - Mennesker med autisme har brug for rutiner og struktur

For at forstå mennesker med autisme, bliver man nødt til at have en indsigt i deres psykologiske forstyrrelser. Der er flere forskellige former for autisme, men der er 3 fællesnævnere, som danner kernen for mennesker med autisme. Wings triade beskriver disse tre områder, som omhandler kommunikation, forestillingsevne og social interaktion. Disse 3 områder, synes mange mennesker med autisme at mangle og derved opstår der ofte uoverskuelige problemer for disse mennesker/borgere. Mennesker med autisme oplever verden anderledes og tænker på en anden måde end andre. Sanseindtryk kan være meget stærke, og verden kan virke kaotisk. Mennesker med autisme har ikke let ved at forestille sig ting, de ikke har oplevet før. Derfor kan uvished om, hvad der skal ske i løbet af en dag, være meget frustrerende, skabe angst og utryghed, og derfor også være årsag til problemskabende adfærd.

Når alt omkring dem virker som kaos, opstår behovet for at skemalægge og at indgåede aftaler bliver respekteret. Mennesker med autisme tænker meget specifikt og har svært ved at overføre viden om en situation til en ny situation, selvom de ligner hinanden utroligt meget. Det vil sige, at hvis noget ser ud på en bestemt måde, og personen med autisme har lært, at sådan ser det ud, og det så forandrer sig bare lidt, kan nogle mennesker med autisme ikke se, at det er det samme.

Overskuelighed gennem struktur i hverdagen kan forhindre, at personen med autisme bliver angst og udviser problemskabende adfærd. Specialpædagogisk bistand for mennesker med autisme bør derfor bygge på denne viden og forståelse.

 
Panel title

© 2018 piktogrammer

Antal besøg: 250

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,46531009674072sekunder
Billeder til fri afbenyttelse
Inspiration til institutioner. Billeder til fri afbenyttelse