Dyrelivet - Andre dyr
             Her under er der flere slags vilde dyr med billeder til. 

  • Pukkelhvalen 

synger under vandet. Det er kun hannerne, der synger. De synger i parringstiden for at tiltrække hunnerne - eller skræmme andre hanner. Pukkelhvalerne er kendt for at synge de længste og mest komplekse sange i dyreriget. Det er kun hannerne, der synger. De laver serier af grynt og vræl, svirp, fløjt og jammer. Hver han har sin unikke sang. Hannerne synger i parringstiden. De synger for at tiltrække hunner eller skræmme rivaler


Pukkelhvalen er vidt udbredt, men mangler i Middelhavet, Østersøen, Rødehavet og Den Arabiske Golf. Den lever både langs kysten og i åbent hav. Pukkelhvalerne parrer sig og får unger i områder med varmt vand omkring Ækvator. Herefter svømmer de mod koldere områder for at æde sig fede!

Som alle hvaler er pukkelhvalen et pattedyr. Pukkelhvalen er også en bardehval. Bardehvalerne har ingen tænder, men i stedet barder eller hornplader, som de filtrerer føden med. Pukkelhvalen hører til den hvalfamilie, der hedder finhvaler. Finhvalfamilien indeholder seks forskellige hvalarter: pukkelhval, blåhval, vågehval, brydeshval, sejhval og finhval.
Pukkelhvaler æder fisk og lyskrebs.
4f7dbe485830a05042012.jpg

  • Alminelig delfin

Af og til besøger delfinen havet omkring Danmark. Den almindelige delfin er intelligent. Ligesom vi mennesker har den en stor ogkompleks hjerne og en stærkt foldet hjernebark. I fangenskab kan man f.eks. træne delfiner til at springe højt ud af vandet, hente ting, kysse træneren og udføre luftakrobatik på kommando.

Den almindelige delfin er udbredt over det meste af jorden 
tropiskesubtropiske og varme tempererede havområder. Her er havets temperatur mellem 10º-28º C.

Der findes to grupper af hvaler. Den almindelige delfin tilhører den gruppe, der hedder tandhvaler. Alle tandhvaler har spidse tænder. Den anden gruppe hvaler hedder bardehvaler, og de har barder i stedet for tænder. Der findes 70arter af tandhvaler og 11 arter af bardehvaler i verden. Den almindelige delfin kaldes også for: Kortnæbbet almindelig delfin. 
Almindelig delfin æder blæksprutter og mange forskellige slags fisk. Den fanger især fisk, der svømmer i stimer - for eksempel sortmund, sardin, hvilling og lubbe.

Når delfiner søger efter føde eller orienterer sig, udsender de korte kliklyde. Man kalder det for ekko-orientering eller sonar. Via lydene skaber de et "billede" af føden og omgivelserne. Det virker meget præcist. På 10 meters afstand kan delfiner finde genstande, der kun er 1,5 mm lange.
Den almindelige delfin kommer af og til på besøg i de indre danske farvande.4f7dc0612e62e05042012.jpg


  • Blåhvalen  

er verdens største dyr. Den kan blive 33.5 meter lang og veje 190 tons. Blåhvalen er det største dyr, der nogensinde har levet på jorden. Den er også større end dinosauruserne! Blåhvalen er udbredt i de fleste af verdens have. Den mangler dog i Middelhavet, Østersøen, Rødehavet og Den Arabiske Golf.


Som alle hvaler er blåhvalen et pattedyr. Den er også en bardehval. Bardehvaler har ingen tænder, men i stedet barder eller hornplader, som de filtrerer føden med. Blåhvalen hører til den hvalfamilie, der hedder finhvaler. Finhvalfamilien består af 6 arter af hvaler: blåhval, pukkelhval, vågehval, brydeshval, sejhval og finhval. Man inddeler blåhvalerne i tre underarter.

Blåhvalens føde består næsten kun af lyskrebs. Lyskrebs bliver op til 6 cm lange og vejer 2 gram. De lever i kæmpestore sværme. Når blåhvalen æder, tager den en ordentlig mundfuld lyskrebs og vand. Blåhvalens barder fungerer som en si. De bremser lyskrebsene, så de bliver inde i munden. Vandet derimod presses ud igen gennem barderne.
Blåhvalen kan normalt ikke ses i Danmark. Igennem tiderne er der dog strandet blåhvaler tre gange i Danmark.

4f7dc0fec104605042012.jpg



  • Den brune bjørn 

lever over store dele af verden. Både grizzly-bjørnen og kodiak-bjørnen er underarter af den brune bjørn. Den brune bjørn er et af de største landlevende rovdyr - kun isbjørnen er en lille smule større. Selv om den brune bjørn er et stort og kraftigt dyr, er den dog normalt ret fredelig, hvis den får lov til at passe sig selv.

Den brune bjørn lever på den nordlige halvkugle og er den mest udbredte af alle bjørne. Den lever i Nordamerika, Alaska, Canada, Europa, Rusland og Asien.

Den brune bjørn tilhører bjørnefamilien. Bjørnefamilien indeholder otte forskellige arter af bjørne: kravebjørn, læbebjørn, malajbjørn, brillebjørn, brun bjørn, sortbjørn, isbjørn og panda.
Den brune bjørn opdeles i flere underarter, f.eks. grizzly-bjørn og kodiak-bjørn. Både grizzly-bjørnen og kodiak-bjørnen lever på det amerikanske kontinent. Kodiak-bjørnen er den største af alle de brune bjørne. Den europæiske brune bjørn er én af de mindste underarter.

Den brune bjørn er et rovdyr, men den æder også planter. Den æder bær, græsser, urter, rødder, mosser, svampe, myrer, gnavere og ådsler. Den kan også jage større byttedyr som rådyr, krondyr, rensdyr, elge, bjergfår og geder. Den æder ofte unger og svækkede dyr.
Den brune bjørn lever ikke i Danmark. Men du kan se den i zoologiske haver.

4f7dc1d1a2bfe05042012.jpg


  • Havodderen 

er det mindste af de pattedyr, der lever i havet. Den bruger værktøj for at skaffe sig selv føde – ligesom menneskeaber. Havodderen er det mindste pattedyr, der lever i havet. Når den skal sove, vikler den sig ind i tang, som sidder fasthæftet på havbunden. På den måde bruger den tangen som et slags anker.Havodderen lever i det nordlige Stillehav. Den lever fra det nordlige Japan og Kamtjatkahalvøen, nordpå henover Beringstrædet og ned langs Nordamerikas vestkyst til Californien. Den lever langs kysten og i åbent hav.


Havodderen er et rovdyr. Den er én af verdens 13 arter af oddere. Alle 13 oddere hører til mårfamilien. Blandt de 13 oddere kender vi den europæiske odder, som findes i Danmark. Andre dyr i mårfamilien er for eksempel skovmår, husmår, grævling, ilder, lækat, brud og mink, som også lever i Danmark.
Havodderen er et rovdyr. Den æder fisk, søpindsvin, muslinger, abelone-snegle og krebsdyr.

Havodderen har en helt speciel metode, som den bruger, når den skal slå hul på muslinger, snegle og andre dyr med skal. Den lægger sig på ryggen med en flad sten på maven. Så holder den byttet mellem forpoterne og hamrer det ned mod stenen, indtil skallen går i stykker. Nu kan havodderen æde det bløde kød.
images?q=tbn:ANd9GcR7lOgEULGprlyxaONiCYWoFzBhxAzl6ZYfFrQadHeX48mar9DcjQ 
 
Panel title

© 2017 soes

Antal besøg: 2013

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,32778310775757sekunder
Seneste Nyheder
Hunde træning - mig og min hund