Dyrelivet - hunde liv

              Her under er der flere slags hunderacer med billeder til.  

                            - billederne er under teksten. smiley.gif 

  • Cairn terrieren  
Cairn terrieren stammer fra Skotland, hvor den blev brugt som jagthund. Den lille hund på kun 6-8 kg, var fantastisk dygtig til at jage mus og rotter. Det er en meget gammel race, som kan føres helt tilbage til 1400-tallet.Cairn terrieren er en lille tæt hund med en strittende og grov pels. Pelsen kan have flere forskellige farver og kan variere fra lys sandfarvet til næsten helt sort.Det er en glad, selvsikker og nysgerrig race, som altid er klar til leg og udfordringer. Den elsker stadig at stryge ud over markerne i fuld galop - på jagt efter mus og rotter.Den lille cairn terrier har nemt ved at tilpasse sig, og den trives lige fint i byen og på landet. Det er en fremragende familiehund, som også kan lide børn. Den er ikke svær at opdrage, selv om den stadig har terrierens stædighed i sig.

4f7d951fd001205042012.jpg


  •  Golden Retriver -  En af Danmarks mest populære familiehunde 

En golden retriver er venlig og tillidsfuld, og den fungerer fint i en familie.I dag bruges de fleste golden retrievere i Danmark som familiehunde. Men racen er egentlig fremavlet som jagthund. Racen blev skabt i Skotland, hvor man krydsede forskellige hunderacer for at skabe den perfekte hund til at hente det vildt, som man skød. 

Racen, som man fik fremavlet, er både smuk og dygtig. Den er rigtig glad for at bære ting i munden, og racen er glad for vand. Det er to egenskaber, som er meget nyttige for en god jagthund. Racens evner bruges til mange forskellige opgaver. For eksempel bruges golden retriver til redningsarbejde og som førerhund.
En golden retriever har en halvlang og gylden pels, og øjnene er brune og venlige.

4f7d97612122205042012.jpg


  • Chihuahua - Verdens mindste racehund

En stor hund i en lille krop. Chihuahuaen er kendt som verdens mindste hunderace. En lille chihuahua vejer kun omkring 1 kg, det vil sige det samme som en liter mælk. Trods den lille størrelse opfører den sig som en stor hund, og en gang imellem glemmer den vist, hvor lille den er. Den kan være frygtløs og forsvarer gerne sin ejer med stor ihærdighed.

Nogle chihuahuaer er korthårede, mens andre er langhårede. Desuden findes chihuahuaen i alle mulige farver og mønstre, så der er nok at vælge imellem, hvis man er på jagt efter en chihuahua. Chihuahuaen stammer fra Mexico, hvorfra den siden kom til USA. Herfra bredte den sig til mange andre lande, og den første chihuahua kom til Danmark i 1961.

Racen behøver kun ganske lidt motion, og det er den perfekte skødehund. Den elsker at ligge i skødet hos sin ejer, mens den stille bliver nusset. Den er også nem at transportere, uanset hvilket transportmiddel, man benytter.Chihuahuaen er måske ikke den bedste familiehund. Den kan ikke lide vilde og kåde børn, og hvis man leger lidt voldsomt med den lille hund, kan den nemt brække et ben eller på anden måde komme til skade.

4f7d99b16fba305042012.jpg


  • Ruhåret hønsehund - Den mest populære jagthund i Danmark

Den ruhårede hønsehund er desuden en god familiehund. Ruhåret hønsehund anvendes først og fremmest som jagthund, men den er også en fin familiehund. Det er en energisk hund, som kræver masser af motion og mange udfordringer.

Som navnet antyder, er pelsen ru og hård. Den tætte underuld beskytter racen mod kulde, vand og skrammer. Pelsens farve er mørk til mellembrun, brunbroget eller lysbroget med eller uden aftegninger.Den ruhårede hønsehund er en robust jagthund, som er meget alsidig, hvilket gør racen til den mest populære jagthund i Danmark. Derudover har racen et roligt temperament og er altid en trofast ledsager..

4f7d9b785af6b05042012.jpg  • Labrador - der stammer fra Newfoundland 

I dag er racen en af de mest populære hunde i Danmark. Labrador retrieveren - eller labrador - som den ofte kaldes, er en af de mest populære hunderacer i Danmark og mange andre lande. I mere end 25 år har labrador ligget som nummer ét eller to på Dansk Kennel Klubs liste. Det er kun schæferhunden, som er lige så populær som labrador.


Labradoren stammer fra Newfoundland, hvor den hjalp fiskerne med at hente ting i vandet. Det kunne være fisk, som smuttede ud af garnet eller ting, der blev tabt. I begyndelsen af 1900-tallet kom racen til England, hvor velhavende godsejere begyndte at bruge den til jagt. Det var den rigtig god til, og den blev meget populær som jagthund.

Den mest almindelige farve for en labrador er sort, men den kan også være gul eller brun. Hundens pels er meget glat og tæt, og den er næsten vandtæt. Det gør den til en rigtig vandhund, som kan opholde sig længe i vandet uden at blive kold.

4f7d9e05b4ee905042012.jpg 


  • Samson - min ynglings hund 

jeg har en hund der hedder Samson, han er min ynglings hund smiley.gif  

jeg elsker ham. han er en kælen hund. Han er ind i mellem legesyg smiley.gif han er snart 12 år i menneske livet og i hunde livet er han Ca. 80 år gammel. 

4f81d96cf3cf308042012.jpg 


  • Tjalfe - en stor men sød hund

jeg kender en hund der hedder Tjalfe, han er stor men har ikke en så kraftig pels. han kan også være legesyg en gang i mellem. smiley.gif 

Han er også MEGET kælen, som mange hunde måske er smiley.gif jeg syntes Tjalfe er en dygtig hund, han er blevet godt opdraget af dens ejer. han er hurtigt, aktiv og kan mange kunster bla. spille død. 

4f898686ac6df14042012.jpg


  • Butler - en fræk hundehvalp
Butler er min nyeste hund, han er en dejlig hund, han er næsten 7 måneder, han er kun en hvalp. Jeg er begyndt til hunde træning med ham. han er en fræk hund, han graver huller i vores have. Hans tænder klør så han skal have noget at bide i. han har en masse lege tøj. Der er meget gang i ham. 

5023befd9949409082012.jpg


 
Panel title

© 2018 soes

Antal besøg: 2254

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,82833290100098sekunder
Seneste Nyheder
Hunde træning - mig og min hund