Dyrelivet - løvernes liv

  • Løverne - i flokke
Løverne lever sammen i flokke. Det er kun hunner, der jager. Hannerne forsvare territoriet og parrer sig med hunnerne. Løver er sociale dyr, som lever sammen i flokke. En løvflok består som regel af 2-4 voksne hanner, 10-15 hunner og deres unger. Alle hunner er i familie med hinanden. Når hunnerne kommer i brunst, er flokkens hanner fælles om at parre sig med dem. Løven er udbredt i Afrika syd for Sahara. De største bestande lever i østlige og sydlige Afrika. Der findes også en lille bestand af løver i det nordvestlige Indien, der kaldes for ”den asiatiske løve”. Løver lever på savannen, græssletter, i ørken, åben skov og områder med krat.

Løven er medlem af kattefamilien, der i alt indeholder 37 arter af katte. Man inddeler traditionelt kattefamilien i to grupper: ”store katte” og ”små katte”. Til de store katte hører blandt andet løve, gepard, tiger, leopard, jaguar og sneleopard. Til de små katte hører for eksempel puma, rødlos, ozelot og vildkat.

Løven er et rovdyr, som kun æder kød - også gerne ådsler. Flokken jager som regel mellemstore pattedyr som gnuer, zebraer og antiloper. Men de kan også tage bøfler og giraffer. Hvis løven jager alene, dræber den små gnavere, harer og krybdyr.
4f7dbaf56f7cf05042012.jpg 4f7dbb1f6837905042012.jpg4f7dbb7556a1b05042012.jpg

  • Jaguaren 
har de stærkeste kæber blandt alle katte dyr. Når den har fanget et byttedyr, knuser den dyrets kranie med sine kraftige kæber. Jaguaren har meget stærke kæber. Den har de stærkeste kæber blandt alle katte dyr. Når jaguaren har fanget et bytte, knuser den kraniet på byttedyret med sine kraftige kæber. Jaguaren kan også knuse en skildpaddes skjold.

Jaguaren findes i Mellemamerika og i Sydamerika. Den lever i tropisk skov, på savannen i vådområder samt i områder med krat. Den lever altid tæt på vand.

Jaguaren er medlem af kattefamilien, der i alt indeholder 37 arter af katte. Man inddeler kattefamilien i to grupper: ”store katte” og ”små katte”. Til de store katte hører blandt andet jaguar, tiger, løve, gepard, leopard og sneleopard. Til de små katte hører for eksempel puma, rødlos, ozelot og vildkat. Kattefamiliens nærmeste slægtninge er hyæner og desmerdyr.

Jaguaren er et rovdyr, som især æder byttedyr som hjorte, navlesvin, flodsvin og tapirer. Den tager også andre dyr som aber, myreslugere, små gnavere, skildpadder, krokodiller, frøer og fisk.
4f7dbcaba089805042012.jpg

  • Tigeren  

er et af verdens mest truede dyr, fordi dens skove bliver ødelagt. Den bliver også jaget. Tigeren er et af de mest truede dyr i verden. Den er truet, fordi skoven, hvor den lever, bliver ødelagt. Den bliver desuden jaget, fordi dens knogler, blod, tænder og knurhår bliver brugt i kinesisk naturmedicin. Siden 1950 er tre underarter af tigre blevet udryddet. Der er kun mellem 5261 og 7409 tigre tilbage i verden i dag.


Tigeren findes i spredte bestande i Asien. Den lever blandt andet i Indien, Kina, Nepal, Sibirien, Korea og Indonesien. Tigerens levesteder varierer fra tropiske skove i det sydøstlige Asien til nåleskov i Sibirien. Den foretrækker tæt vegetation og har behov for vand og mange byttedyr.

Tigeren er den største art i kattefamilien, der i alt indeholder 37 arter af katte. Man inddeler kattefamilien i to grupper: ”store katte” og ”små katte”. Til de store katte hører blandt andet tiger, løve, gepard, leopard, jaguar og sneleopard.
Til de små katte hører for eksempel puma, rødlos, ozelot og vildkat. Kattefamiliens nærmeste slægtninge er hyæner og desmerdyr. Der findes fem nulevende underarter af tigre i verden.

Tigeren er et rovdyr. Den æder kun kød. Den jager især hjorte, vildsvin, stenbukke og kvæg, men tager dog også mindre dyr som aber, fugle, krybdyr og fisk samt ådsler. En gang i mellem jager den unge elefanter og næsehorn.
4f7dbd38f374e05042012.jpg


 
Panel title

© 2017 soes

Antal besøg: 2014

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,32215189933777sekunder
Seneste Nyheder
Hunde træning - mig og min hund