SPP- læreruddannelsen Campus Roskilde - Organisering og indhold

Liniefaget Specialpædagogik strækker sig over ét studieår, og er placeret på 3. (eller 4. årgang) i læreruddannelsen i UCSJ. På ordinær uddannelse undervises 2 ugedage. Liniefaget kan pt også læses som e-læring.

Faget indeholder 3 studieprojekter samt en professionsopgave i fbm praktikperioden. Praktiske perspektiver og teori er integreret i hver opgave, og hver opgave knytter sig til ét af de 4 områder, som uddannelsen omfatter, hhv.:

  • Organisation og Specialpædagogisk praksis: Organisation af specialpædagogisk bistand i folkeskolen, herunder betydningen af forholdet iml individ og fællesskab. Fokus bl.a. på den studerendes praktikerfaringer og didaktiske redskaber, fx individuelle undervisningsplaner.
  • Inklusion & AKT-området; pt. med fokus på bl.a. LP-modellen og nye neuropsykologiske diagnoser samt indsatsen i fht disse.
  • Individ og Specialpædagogik: Faglige vanskeligheder- specifikke (da & mat). Pt. med fokus på læsevanskeligheder.
  • Samfund og Specialpædagogik: Sociologiske og historiske perspektiver på udvalgte områder. Pt. med fokus på dilemmaer i lærerarbejde, fx områderne magt, disciplin og autoritet på den ene side og opmærksomhed, anerkendelse og hensyn på den anden.
 
Panel title

© 2018 spp

Antal besøg: 147

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,45068693161011sekunder