TWENTY4SEVEN - ERHVERVSSTOF

Biomethanol – NEJ TAK

I dag forskes der intenst på at finde og udvikle alternative energikilder, da mange mennesker er mere eller mindre desperate efter noget, der kan erstatte benzinen og dieselen. Fordi vi i dag er meget opmærksomme på, at disse fossile brændstoffer er skyld i udslippet af farlige stoffer. I forbindelse med denne forskning har man fundet ud af, at bioethanol er en effektiv løsning. Det kræver dog, at fremstillingen af bioethanol skal ske ved brug af andre vedvarende energikilder, såsom vindmøllekraft eller bølgekraft.

Bioethanol fremstillet ud fra hvede eller sukkerroer, kan man forvente en CO2 reducerende effekt på mellem 30 og 65 % i forhold til almindelig benzin og diesel. Derimod er ulempen ved bioethanol f.eks. at det har et højt frysepunkt, og derfor ikke kan anvendes om vinteren ved de lavere temperaturer. Nogle andre ulemper ved bioethanol er, at det er dyrt at fremstille, og det fremstilles af materiale, som kunne benyttes til meget andet.

Men bioethanolen var åbenbart ikke effektivt nok, fordi inden for det sidste års tid, er forskere begyndt at modsige idéen og i stedet finde på noget andet. Den nye idé bunder ud i, at fremstillet det såkaldte biomethanol. Men selvom at mange forskere godkender denne nye energikilde, er der stor debat omkring biomethanolens egentlige effekt. Biomethanol er både skadelig for miljøet og os mennesker, plus at man endnu ikke ved om det kan benyttes.

Der forekommer forvirring og delte meninger omkring, hvor effektiv og anvendeligt at biomethanol egentlig er. Derfor vækker denne nye idé også stor skepsis, da det netop er så giftigt. 

Skrevet af Christina Diget og Pernille Jensen

 
Panel title

© 2018 twenty4seven

Antal besøg: 106

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,40705609321594sekunder