TWENTY4SEVEN - SPORT

Sporten vs. uddannelsen

Rundt omkring på diverse ungdomsuddannelser i Danmark, finder man ikke kun unge med et ønske om en uddannelse, men også unge som vælger at deres sport også er rigtig vigtig. Derfor er det vigtigt for dem, at de også har muligheden for at tage sig en uddannelse, samtidig med at de dyrker deres sport på højt niveau. Team Danmark støtter derved op om disse elever.

I forbindelse med dette emne har Sebastian Kudahl Kærgaard stillet op til et pressemøde, hvor han fortæller om hans liv som Team Danmark elev.

Sebastian interesse for motocross startede allerede i en tidlig alder, nemlig da som 6-årig fik sin første crosser. I starten fungerede sporten bare som en interesse, men efter kort tid begyndte han at træne for alvor og konkurrere mod andre. Hvilket også resulterede i, at han allerede som 14-årig fungerede som elitekører, og var den yngste nogensinde. Hvilket også måtte betyder, at han måtte udeblive fra nogle timer i folkeskolen.  

Men her stoppede det ikke, da han i de følgende år begyndte at træne endnu hårdere. Hvilket kom til at have betydning for hans uddannelse. I dag går han på 3. år på Kalundborg Handelsskole, hvor han er i gang med at tage en HHX-uddannelse. Derved får han også svært ved at nå alting, som er skolerelateret, når han samtidig træner intens 2-3 timer hver dag efter skole både med løbetræning, styrketræning og træning på crosser.

Normalt hvis man er Team Danmark elev, tager det 4 år, at gennemføre en gymnasial uddannelse, men i Sebastian tilfælde har han fået lov til at tage uddannelsen over 3 år. Da han siger følgende: ”Jeg ikke gider se mine klassekammerater blive studenter og have det sjovt, mens jeg kan vente endnu et år. Jeg skal også skal ind i en helt anden klasse, komme ind i et sammenhold og pludselig være en del af det. Det gider jeg ikke”.

Men selvom han har travlt med træning og konkurrencer, laver han de samme lektier og afleveringer, som resten af hans klasse. Så når han er i udlandet for at køre, som han gør jævnligt, bliver han kontaktet af lærerne med lektier og afleveringer. Team Danmark er også med til at give støtte, men samtidig ligger der også et enormt pres på deres sportsudøvere, derved også Sebastian, da de bliver nødt til at klare sig godt, hvis de skal fortsætte hos dem.
Med til at støtte Sebastian har han også hans forældre, selvom deres meninger er delte, når det gælder, hvad der er vigtigst.

Det er især hans far, som støtter op om sporten, mens hans mor mener, at uddannelsen er vigtig.

Men sporten er stadig en enorm vigtig del af Sebastians liv, og derfor ønsker han også at prøve sig som professionel i Asien, derunder Filippinerne. Så selvom han passer sin uddannelse, bliver det alligevel mest sporten, som han satser på, umiddelbart efter han bliver student.

Lavet af Pernille Jensen

 
Panel title

© 2018 twenty4seven

Antal besøg: 99

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35417580604553sekunder