Uafhængighedserklæringen - Baggrunden for uafhængigheds- erklæringen
Baggrunden for Uafhængighedserklæringen.
I 1776 havde England og USA været i krig i et år. Forholdet mellem de to lande havde i årevis været anspændt, da England efter syvårskrigen i 1763 havde besluttet at kolonierne skulle være med til at betale regningen for krigen.

Det resulterede i høje skatter og afgifter for amerikanerne, indere og alle de andre lande, der kendes som commonwealth landende. Amerikanerne var dog begyndt at betvivle englændernes ret til at opkræve skatter. For amerikanerne var ikke repræsenteret i England, så hvorfor skulle de betale skat til et land de ikke havde nogen indflydelse på. Visse mennesker, som Samuel Adams og James Wilson, mente kolonierne selv skulle bestemme om de ville være tro mod Englands krone, eller om de ville vælge deres egen leder og være selvstændige

Kongressen
Den Kontinentale Kongres var en samling af alle de tretten koloniers delegerede, og der var i alt 56 delegerede selv om der kun var tretten pladser. I starten var kongressen skabt til at snakke med kong George den tredje om fred og stoppe skatterne fra syvårskrigen. For at få kongen til at lytte, arrangerede kongressen en handelsboykot som desværre kun medførte at kongen sendte 12.000 soldater for at åbne dørene for handlen. Da kongen altså stadig nægtede at lytte, erklærede kongressen ham krig. Det var starten på uafhængighedskrigen.
 

Medlemmerne af kongressen var
 • New Hampshire:
  Josiah Bartlett, William Whipple, Matthew Thornton
 • Massachusetts:
  John Hancock, Samuel Adams, John Adams, Robert Treat Paine, Elbridge Gerry
 • Rhode Island:
  Stephen Hopkins, William Ellery
 • Connecticut:
  Roger Sherman, Samuel Huntington, William Williams, Oliver Wolcott
 • New York:
  William Floyd, Philip Livingston, Francis Lewis, Lewis Morris
 • New Jersey:
  Richard Stockton, John Witherspoon, Francis Hopkinson, John Hart, Abraham Clark
 • Pennsylvania:
  Robert Morris, Benjamin Rush, Benjamin Franklin, John Morton, George Clymer, James Smith, George Taylor, James Wilson, George Ross
 • Delaware:
  Caesar Rodney, George Read, Thomas McKean
 • Maryland:
  Samuel Chase, William Paca, Thomas Stone, Charles Carroll of Carrollton
 • Virginia:
  George Wythe, Richard Henry Lee, Thomas Jefferson, Benjamin Harrison, Thomas Nelson, Jr., Francis Lightfoot Lee, Carter Braxton
 • North Carolina:
  William Hooper, Joseph Hewes, John Penn
 • South Carolina:
  Edward Rutledge, Thomas Heyward, Jr., Thomas Lynch, Jr., Arthur Middleton
 • Georgia:
  Button Gwinnett, Lyman Hall, George Walton

Fem mands Komiteen.
Komiteen blev skabt for at komme med et udkast til den erklæring der skulle frigøre de tretten kolonier fra Engelsk herredømme. Medlemmerne blev udvalgt den 11. juni 1776, John Adams fra Massachusetts, Roger Sherman fra Connecticut, Robert Livingston fra New York, Benjamin Franklin fra Pennsylvania, og Thomas Jefferson fra Virginia blev valgt til at komiteen.

Den der arbejde mest på erklæringen var nok Thomas Jefferson. Han fik bl.a. lavet et transportabelt bord hvor han kunne skrive på, og mange af medlemmerne af kongressen skrev senere at Thomas Jefferson arbejdede utrætteligt på erklæringen. Thomas Jefferson brugte nok 17 dage på erklæringen, sammen med de andre fra komiteen. Den 28. juni blev udkastet givet til kongressen.

Da kongressen diskuterede udkastet var der to punkter kongressen ikke kunne blive enige om: en passage hvor man kritiserede slaveri og en anden passage hvor der stod at man afskaffede slaveri. 

Vedtagelse.
Nu da erklæringen var klar manglede de delegerede bare tilladelse fra deres stater. Da de delegerede havde været hjemme i deres stater for at få de nødvendige beføjelser vendte de tilbage til kongressen. Efter mange timer med taler begyndte afstemningen. Der var 3 der stemte nej, 1 der ikke kunne stemme grundet uenighed og 9 der stemte for uafhængighedserklæringens tiltrædelse. Samme dag underskrev de dokumentet og sådan kom uafhængighedserklæringen til.

4fe723e7533cc24062012.jpg
Thomas Jefferson

4fe7240016daa24062012.jpg
John Hancock

 
Panel title
Antal besøg: 89

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,29172611236572sekunder