udfordring nu og i fremtiden - Center for terroranalyse


CTA (Center for Terroranalyse) blev etableret i løbet af 2006 og har siden 1. januar 2007 fungeret på fuld kapacitet.

CTA er en del af PET’s organisation og udspringer af arbejdet i en tværministeriel arbejdsgruppe nedsat af Regeringen i 2005 med det formål at gennemgå det danske samfunds beredskab mod terror, Trusselsvurderinger af terrorgrupper og trusler i udlandet

Hovedmodtagerne af centrets oplysninger vil være offentlige, myndigheder, herunder relevante ministerier, regeringens sikkerhedsorganisation, politiet, efterretningstjenesterne og myndigheder, der er repræsenteret i Kontaktgruppen for Kontraterrorisme. Centret vil senere lave analyser, som kan offentliggøres. CTA’s kunder kan anmode om analyser af terrorrelaterede spørgsmål fra centret. CTA vil lægge vægt på en løbende dialog med modtagerne for at sikre rigtige, målrettede og anvendelige produkter. Generelle trusselsvurderinger, herunder Vurdering af Terrortruslen mod Danmark, der fastsætter det nationale trusselsniveau og opdateres løbende. Vurderinger af konkrete trusler – f.eks. trusler fremsat på internettet. Vurderinger af terrorrelevante miljøer i Danmark og miljøernes mulige kriminelle forbindelser til udlandet. Vurderinger af trusler mod bestemte begivenheder, steder, personer og organisationer. trusler mod VIP’er, royale begivenheder mv. Vurderinger af truslen mod kritisk infrastruktur – Offentlig såvel som privat. Analyser af terrorgrupper/-netværk i udlandet, som har betydning for sikkerheden i Danmark. Vurderinger af terrortrusler, som kan indgå i Udenrigsministeriets rejsevejledninger samt anvendes som grundlag for rådgivning af danskere vedrørende terrorrisiko i udlandet. Tendensanalyser, Analyser af fremgangsmåder og udviklingstendenser på terrorområdet, nationalt og internationalt.

Indsamling og bearbejdning af nationale og internationale efterforskningserfaringer for at styrke indsatsen mod terrorisme.Analyser af emner som f.eks. radikalisering, rekruttering til terrorisme, ideologi mv. med henblik på blandt andet at styrke den forebyggende indsats mod terror i Danmark.

CTA skal gennem analyser af trusselsbilledet mod Danmark og danskere i udlandet medvirke til at sætte danske myndigheder bedre i stand til at forebygge og efterforske terrorhandlinger. Centret skal således bidrage med at tilvejebringe et taktisk og strategisk beslutningsgrundlag i form af vurderinger af f.eks. terrorrelaterede miljøer og netværk herhjemme og i udlandet, som kan have betydning for terrortruslen mod Danmark. Dette skal medvirke til at sikre, at myndighederne kan træffe de nødvendige beslutninger for at imødegå trusler så tidligt som muligt. Centrets analyser skal også medvirke til at styrke grundlaget for fastlæggelse af prioriteter og indsatsområder i forhold til terror, ligesom centret skal bidrage til den nationale beredskabsplanlægning. Produkterne strækker sig fra helt korte vurderinger af specifikke trusler til større rapporter om terrorrelaterede fænomener eller tendenser.

 

 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 133

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,38580918312073sekunder