udfordring nu og i fremtiden - Terrorismens historie

Man er nu klar over, at terrorisme har været i verden i lang tid, og mange mener at den vil være der i lang tid endnu. Terrorisme går 2500 år tilbage i tiden. Man ved at terrorismens historie går så lang tid tilbage, da man har fundet, i en kinesiske stamme, hvor lederen skriver om at "befolkningen blev smidt i huller i jorden og badet i igler. De var hentet om natten og smidt i hullerne om morgenen. De sad der i 24 sole/døgn". Grunden til denne terror lignende straf, var fordi mændene havde glemt at vaske hænder, inden de bedte til deres gud.

I år 0 hører man så igen om terrorisme. Der var det seloterne, der var en religiøs jødisk gruppe, der fik jøderne til at nægte at betale dengangs skat. Dengang fik det de romerske myndigheder, til at henrette og korsfæste 2000 seloter. Men det stoppede ikke selotierne i at arrangere en stor jødisk opstand i år 68.

1000 år senere, under korstoget, der blev ledt af europæiske konger, blev korstoget terroriserede af en muslimsk assassin-sekt. De forsvarede deres områder via selvmords aktioner. Men det var ikke fordi korsridderne var pure engle, de overtog ofte store landområder, og tvang indbyggerne til slavelignende arbejde, ofte ved at piske dem til deres vilje.

I 1800-tallet blev terrorgrupperne for alvor velorganiseret, med det mål at oprette anarkisme. Et eksempel var da den italienske konge Umberto, blev stukket ned. På mord våbenet var der nemlig indgraveret: "Længe leve den internationale republik!". Men 1800 tallets mest kendte terrorgruppe, Narodnaja Volja (Folkets Vilje), der stod for de største aktioner. En hektisk bombeperiode fra 1878 til 1881, hvor det endte med et attentatet på zar Alexander den 2. i 1881. Ved begge eksempler blev historierne omtalt grundigt i den tids medie: Aviserne.

Det var i 1960-erne hvor afrikanerne begyndte at lave terroraktioner, for at befri sig fra deres overlegne kolonisættere. Tag nu Algeriet. I 1954 begyndte FNL (Den Nationale Befrielsesfront) at bruge terroraktioner, for uafhængighed. De slagtede bla. 37 franskmænd i små stykker. Straks efter svarede det franske militær igen. En situation der ligner konflikten mellem Israel og Palæstina. Terrorkrigen i Algeriet kostede 500000 menneske livet, men gav dem uafhængighed.

 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 127

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,31977891922sekunder